Translations of this page:

We’re in the process of updating the documentation for Zotero 5.0. Some documentation may be outdated in the meantime. Thanks for your understanding.

Få hjälp

Behöver du hjälp? För att lösa dina problem så fort som möjligt så är det bäst att följa nedanstående steg:

Steg 1: Försäkra dig om att Zotero är uppdaterat

Uppgradera Zotero ifall du inte använder den senaste stabila versionen, eftersom ditt problem kan ha lösts i senare versioner av programmet.

Zoteros hemsida visar alltid den senaste utgåvan av Zotero. För att ta reda på vilken version du har installerat, välj “Om Zotero” under Åtgärder (gear icon) eller gå till Firefox verktygsmeny, välj “Tillägg” och titta efter Zotero i “Tillägg”-taben.

Steg 2: Läs i manualen om vanliga frågor och problem

Om det varkar som att något i Zotero inte fungerar korrekt så gå till sidorna kända probelm och Vanliga frågor. Du kanske hittar värdefull information på följande sidor:

Steg 3: Sök i resten av manualen

Om du fortfarande inte kan hitta svarat på din fråga, sök igenom resten av Zoteros manual. Du kan använda sökfältet som finns uppe till höger på varje sida.

Steg 4: Sök igenom forumen

Om du inte hittar någon lösning på ditt problem i Zoteros manual så sök igenom Zoteros forum. Försök med olika liknande sökord.

Steg 5: Skriv ett inlägg på forumet

Om du har sökt igenom manualen och forumen utan att hitta något svar på din fråga, så skriv ett inlägg på Zoteros forum. Så väl Zoteros utvecklare som erfarna Zoteroanvändare läser och svarar på foruminlägg. Genom att ställa frågor på forumet får du hjälp av andra användares erfarenhet och visar också lösningar för andra som har samma problem som du.

OBS: Du måste registrera ett Zoterokonto och logga in på Zoteros hemsida för att kunna posta inlägg på Zoteros forum.

sv/getting_help.txt · Last modified: 2017/11/12 19:53 (external edit)