Translations of this page:

We’re in the process of updating the documentation for Zotero 5.0. Some documentation may be outdated in the meantime. Thanks for your understanding.

Namestitev

Od kod prenesem Zotero

Zotero lahko prenesete z Zoterove strani s prenosi. Pazite, da prenesete tudi Zoterov konektor za vaš spletni brskalnik.

Kako namestim Zotero?

Mac

Odprite datoteko .dmg, ki ste jo prenesli ter povlecite in spustite Zotero v mapo Aplikacije (Applications). Zotero lahko nato poženete iz aplikacij Spotlight, Launchpad ali mape Aplikacije. Prav tako ga lahko dodate v Dock kot katerikoli drug program.

Windows

Izvedite namestitveni program, ki ste ga prenesli.

Linux

Uporabniki Linuxa boste verjetno raje uporabili paket lasten distribuciji, ki jo uporabljate, kot da namestite tarball arhiv. Če ste prenesli tarball arhiv, ga izvlecite v poljubno izbran direktorij. Za zagon Zotera poiščite datoteko 'zotero' v direktoriju, v katerem ste izvlekli arhiv, in jo zaženite.

V distribucijah, ki temeljijo na Ubuntu-ju lahko poleg tega izvlečene datoteke prenesete na poljubno izbrano lokacijo na vašem nosilcu podatkov in poženete priloženi set_launcher_icon skript. S tem posodobite priloženo “Zotero” namizno datoteko s polno potjo do Zoterove ikone. Nato dvokliknite datoteko “Zotero”, da zaženete aplikacijo, ali pa ustvarite symlink zotero.desktop povezavo v direktoriju ~/.local/share/applications/, da bližnjico dodate v vaš zaganjalnik.

Kako nadgradim program v novo verzijo?

Po prevzetih nastavitvah se mora Zotero samodejno posodabljati, lahko pa posodobitev poženete tudi ročno, tako da na meniju “Pomoč” izberete možnost “Poišči posodobitve”. Prav tako lahko kadarkoli ročno namestite novo verzijo Zotera preko obstoječe verzije, ki jo imate nameščeno, ne da bi s tem tvegali izgubo podatkov.

Če imate trenutno nameščen Zotero verzijo 4.0 za Firefox in ga želite nadgraditi na verzijo 5.0, boste morali namestiti Zotero 5.0 s strani s prenosi hkrati z Zotero konektorjem za Firefox. Glejte Enotna Zotero izkušnja (v angleščini) za dodatne informacije.

sl/installation.txt · Last modified: 2017/11/25 03:25 by miha114